Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев разговаря с Негово Светейшество Неофит – Патриарх Български

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев разговаря с Негово Светейшество Неофит – Патриарх Български
Коментари Харесай

Д-р Асен Меджидиев посети Патриарх Неофит в болницата

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев разговаря с Негово Светейшество Неофит – Патриарх Български и Митрополит Софийски, който беше признат в УМБАЛ " Софиямед “ преди дни. Това оповестиха от Министерството на здравеопазването. 

Припомняме, че от канцеларията на Светия синод уведомиха, че заради обостряне на хроничните му болести Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е признат за диагностика и лекуване в университетската болница. По-късно от " Софиямед " оповестиха, че на Негово Светейшество са осъществени проучвания за диагностично уточняване на положението му и той ще остане за лекуване в болничното заведение. 

Д-р Меджидиев е разискал с шефа на лечебното заведение д-р Йордан Пелев готовността на болничното заведение за посрещане на възможна по-тежка COVID вълна, обезпечеността на лечебното заведение с болнични кревати, кадровия запас на болничното заведение и така нататък " Въпреки че специалистите, на база индикаторите, които следим, не чакат вълна с мащабите на предходните, за мен и екипа ми е основно да подготвим системата. Целта е хората да са спокойни, че при нужда ще им бъде оказана качествена и навременна здравна помощ, а лекарите и сестрите да работят в оптимално предвидима конюнктура “, разяснява доктор Меджидиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР